Index Vakbarát Hírportál

Második napja csökken az olasz áldozatok száma, hétfőn 602-en haltak meg

2020. március 23., hétfő 18:20 | aznap frissítve

Vasárnap  651 halálos áldozata volt a kínai koronavírusnak Olaszországban, ami habár még mindig soknak számít, csökkenést mutat a szombati 793 áldozathoz képest. Hétfőn a járvány áldozatainak száma ismét csökkent, 4790 új fertőzöttet és 602 új halálos áldozatot jelentettek a helyi hatóságok.

A Genovai Egyetem járványszakértői közel egy hete azt mondták, az olasz fertőzöttek számának tetőzése március 23-25-re várható, ez azonban nagyban függ szerintük az olaszok magatartásától is, így biztosat nem tudtak jósolni. Az egy hét alatt most úgy néz ki, 23-ára már második napja csökken a halottak és az új fertőzöttek száma. 

Az ország egésze két hete van teljes karantén alatt, március 11-én pedig bezártak mindent, ami nem gyógyszertár vagy élelmiszerbolt. Vasárnap a nem létfontosságú termeléseket is leállították, Olaszország egészségügye pedig folyamatosan küzd a vírussal: az északolasz Bergamóból a hadsereg szállítja el a holttesteket, a kórházban pedig már a folyosón várakoznak a fekvőbetegek. Az ország egészében jelenleg 63 928 fertőzött esetről tudni összesen, eddig 6 078 ember halt meg a betegség miatt.

A járvány elkezdődése óta Olaszországban 23 orvos vált a vírus áldozatává, az olasz orvosszövetség szerint 4 824 egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust.

Érdekli, hogy áll a járvány aktuálisan a világban?Itt megnézheti részletesebben.

Rovatok