Index Vakbarát Hírportál

Két napja magasabb az új gyógyultak száma Ausztriában, mint az új fertőzötteké

2020. április 5., vasárnap 16:48

Vasárnapi adatok szerint Ausztriában szombaton először lett magasabb az új gyógyultak száma (485) , mint az új fertőzötteké (257).

A worldometer diagramja szerint a vírus megjelenése, február 25 óta most először fordult meg az új fertőzöttek és az új gyógyultak aránya az országban. A Reuters írt arról vasárnap, hogy szombatról vasárnapra hasonló adatok születtek: az egészségügyi minisztérium szerint vasárnapra 491-en gyógyultak meg, míg 270 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Szombaton 18-an haltak meg a vírus miatt az országban, a vasárnapi adatokkal együtt összesen 204 ember vesztette eddig életét a fertőzés miatt az osztrákoknál.

Már csütörtökön is arról beszélt az egészségügyi miniszter, Rudolf Anschober egy bécsi sajtótájékoztatón, hogy Ausztriában jelentősen csökkent a koronavírus-fertőzés terjedésének mértéke, a fertőzöttek számának növekedési mértéke az ekkori adatok szerint naponta átlagosan 5,66 százalékra csökkent a kezdeti 35-40 százalékról.

 Anschober a vasárnapi adatok után azt mondta, 

Ezek a számok reményt adnak, de most erősnek kell maradnunk és nem feladni. Ezért továbbra is felhívom mindenki figyelmét arra, hogy ne tartsanak privát húsvéti ünnepléseket.

A szövetségi kancellár, Sebastian Kurz azt mondta szombaton, hogy

Ha valamennyien fegyelmezettek maradunk a húsvéti időszak alatt is, akkor bízom benne, hogy képesek leszünk fokozatosan és óvatosan visszatérni a normális hétköznapokba húsvét után.

Rovatok