Index Vakbarát Hírportál

A dzsihadisták szerint a koronavírus Isten legkisebb katonája

2020. április 6., hétfő 11:54

A koronavírus Isten "legkisebb katonája" a nyugati világ elleni háborúban - ezt hirdeti a globális dzsihád. Legalábbis a dzsihadista weboldalak figyelésére szakosodott SITE Institute nevű szervezet kiszúrta, hogy a neten az al-Kaida és az Iszlám Állam propagandistái is ezt a nézetet hirdetik a követőiknek - írja az ABC News.

Az egyik dzsihadista online újság arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus már eddig több embert ölt meg az Egyesült Államokban, mint amennyit a terroristáknak sikerült a 2001. szeptember 11-i merényletben. 

A terroristák szerint a nyugati hatalmakat térdre tudja kényszeríteni egy ilyen aprócska vírus, de természetesen ez a terrorista propaganda hallgat arról, hogy a vírus sem határokat, sem ideológiát nem ismer, tehát a terroristákra is ugyanolyan veszélyes, mint a dzsihadisták ellenségeire.

Igaz, egyelőre a dzsihadisták malmára hajtja a vizet, hogy bár a vírus következtében eddig 47 ezer ember halt meg világszerte, Afganisztánban és Pakisztánban, valamint a terroristák "lakta" Észak-Afrikában jóval kevesebb áldozatot szedett a korona. Ráadásul ezekben az államokban - az elmaradott egészségügyi szolgáltatások miatt - akkor sem fogunk pontos képet kapni a fertőzöttekről, ha nagyobb lesz a fertőzöttség. Pedig a vírus Szíriában is jelen van.

Terrorellenes szakértők egyébként ennek apropóján megjegyezték, hogy a dzsihadisták a természeti katasztrófákat is Allah akaratának tulajdonítják, mondván, Allah így bünteti meg a hitetleneket. Most tehát ugyanezt a receptet alkalmazzák.

Rovatok