Index Vakbarát Hírportál

A kaliforniai börtönökben is egyre inkább terjed a koronavírus

2020. április 8., szerda 09:31

Tucatnyi rab és alkalmazott fertőződött meg koronavírussal egy kaliforniai börtönben. Az állami tisztviselők kedden jelentették, hogy a múlt hét óta jelentősen nőtt a fertőzöttek száma Kaliforniában, írja a CNN.

Az államban 18 fogvatartottról derült ki eddig, hogy elkapta a vírust, egy hete még csak négy esetről tudtak a hatóságok. Múlt hét óta 40 alkalmazott koronavírustesztje lett pozitív, így már összesen 62 fertőzött büntetés-végrehajtási dolgozóról tudnak az államban.

Az illetékes kaliforniai minisztérium közleménye szerint a következő két hétben több változtatást is bevezetnek annak érdekében, hogy csökkentsék a járvány terjedését, többek között a fogvatartottak közötti fizikai távolság növelésével. Korábban már bejelentették, hogy legfeljebb 3500 fogvatartottat szabadon engednek, hogy így csökkentsék a börtönök túlzsúfoltságát.

Kalifornia államban több mint 17 500 koronavírus-fertőzött van, és legalább 450-en vesztették életüket a betegség miatt. A járvány idején a börtönök jelentette kockázatról ebben cikkünkben írtunk részletesen.

Rovatok