Index Vakbarát Hírportál

Koronavírusgócok tucatjait azonosították és zárták le Indiában

2020. április 9., csütörtök 14:06

Iránban 117 új koronavírusos halálesetet jelentett be csütörtökön az egészségügyi minisztérium, ezzel összesen 4110-re emelkedett a halálos áldozatok száma az országban – írja az Arab News.

Az elmúlt 24 órában 1634 ember tesztje lett pozitív, ez azt jelenti, hogy összesen 66 220 igazolt koronavírusos esetet tartanak nyilván Iránban.

Az Index Iránban élő olvasója szerint sokat segítenek a járvány idején a jól működő kényelmi szolgáltatások és a megfizethető magánegészségügy. De az is, hogy az emberek számíthatnak segítségre a többiektől.

Ahogy korábban részletesen írtunk róla: Iránban a rezsim kezdetben elbagatellizálta a helyzetet. A kormány szóvivője február 19-én jelentette be a vírus megjelenését a közel-keleti országban, de mire beszámoltak az első két beteg megfertőződéséről, majd haláláról, a járvány addigra már rég javában terjedt a feltételezések szerint.

Indiában a hatóságok koronavírus-gócpontok tucatjait azonosították és zárták le Újdelhiben és több nagyobb államban a koronavírus-fertőzöttek növekvő számának csökkentésére irányuló erőfeszítéseik részeként az MTI szerint. Legalább 20, sűrűn lakott helységet és kereskedelmi helyiséget magában foglaló góc került zárlat alá Újdelhiben helyi idő szerint szerda éjféltől.

A szomszédos, India legnépesebbjének számító Uttar Prades északi államban a hatóságok 15 kerületben zártak le gócpontokat szerda éjszakától. India egy másik nagyobb államában, Madhja Pradesben teljesen lezárják a nagyobb városokat, köztük Bhopált, Indórt és Uddzsaínt a Praszár Bháratí állami műsorszolgáltató tájékoztatása szerint.

Indiában több városban, például Delhiben, Mumbaiban és Csandígarhban, illetve az  több államban (Nágalendben és Odisában) kötelezővé tették az utcán szájmaszk viselését.

Az indiai egészségügyi minisztérium szerint eddig több mint 5700 igazoltan koronavírus-fertőzéses esetet és a betegségből következő 166 halálesetet jegyeztek fel. Újdelhiben és az India pénzügyi központjának számító Mumbaiban sok fertőzöttről számoltak be.

A koronavírus-járvány terjedése jelenleg itt tart a világban.

(Borítókép: Buszokra várakozó vidéki vendégmunkások Újdelhiben Fotó: MTI/AP)

Rovatok