Index Vakbarát Hírportál

Olaszország: március óta nem volt ilyen alacsony az új koronavírus-fertőzöttek száma

2020. április 27., hétfő 20:50

Olaszországban március óta most hétfőn volt a legalacsonyabb a koronavírusos új fertőzöttek száma, de változatlanul több mint 300-an hunytak el a járvány miatt az elmúlt huszonnégy órában - írja az MTI.

Egy nap alatt 1739 új fertőzést észleltek, ami sokkal kevesebb, mint ez elmúlt hetek napi átlaga. Az elmúlt egy napon 333-an haltak meg a Covid-19 betegség következtében, a polgári védelmet vezető Angelo Borrelli tájékoztatása szerint. Vasárnap ez a szám még 415 volt.

EURÓPÁBAN EDDIG OLASZORSZÁGBAN KÖVETELTE A LEGTÖBB ÁLDOZATOT AZ ÚJ KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY.

A járvány kitörése óta összesen 199 414 igazolt fertőzöttet regisztráltak itt és 26 977 koronavírushoz köthető halálesetet tartanak számon. Az egészségügyi hatóságok szerint jelenleg 105 813 aktív eset van az országban, ez az adat csökkenést mutat. Hétfőig 66 624 ember gyógyult ki a betegségből.

A járvány Olaszországban hivatalosan február 21-én tört ki. Az 1739 új fertőzés március 9-e óta a legalacsonyabb adat. A kormány azt tervezi, hogy az érvényben lévő rendszabályok betartása mellett május 4-én enyhít a kijárási tilalmon.

A világban egyébkén továbbra sem lassul az új típusú koronavírus terjedésének sebessége. A hétfői adatok szerint már igazoltan több mint 3 millió embert fertőzött meg világszerte

Rovatok