Index Vakbarát Hírportál

Németországban négy nap után újra növekszik a fertőzöttszám

2020. április 30., csütörtök 09:45

Négy napon belül a legtöbb új koronavírusos esetet regisztrálták Németországban a szerda reggeltől csütörtök reggelig tartó 24 órás idősávban – írja a Bloomberg. A németeknél április 20-án indult a korlátozások fokozatos lazítása.

Az utóbbi 24 órában 1627-en fertőződtek meg koronavírussal Németországban, így jelenleg 161 539-en áll az összes fertőzött száma, a halálozási arány pedig 153 új áldozattal 3,9 százalékról 4 százalékra nőtt a regisztrált fertőzöttek körében. Viszont több mint 120 ezren már felgyógyultak a Covid-19 betegségből.

Angela Merkel kancellár csütörtökön konzultál tartományi vezetőkkel arról, folytatódjon-e a korlátozások fokozatos enyhítése. Úgy tudni, nem mindenki lelkesedik az ötletért, Armin Laschet, Észak-Rajna-Vesztfália tartományi miniszterelnöke szerint például még korai a lazítás. 

A gazdaság súlyos érintettsége miatt minden európai ország azon van, hogy mielőbb visszaterelje az életet a normális kerékvágásba, a következő pár hétben fog kiderülni, hol mennyire tudják kontroll alatt tartani a helyzetet a korlátozások fokozatos feloldásával. Németországban a vírus reprodukciós rátája szerdán 0,75 volt, ami jónak számít (a cél mindenhol az, hogy 1 alatt maradjon), és azt jelenti, hogy egy fertőzött átlagosan 0,75 embert fertőz meg. Mindazonáltal vannak olyan szakmai hangok is, amelyek korainak tartják az európai nyitásokat.

Rovatok