Index Vakbarát Hírportál

Szingapúr megint enyhíti a korlátozásokat

2020. május 2., szombat 08:28

Múlt héten még terjedt a járvány Szingapúrban, de most megint a korlátozások a enyhítését tervezik. A városállam közzétette a következő hetekre érvényes szabályokat, és a vállalkozások június 1-től tudnak majd visszatérni nagyjából a régi kerékvágásba. 

Szingapúr egészségügyi minisztériuma úgy látja, hogy az elmúlt hónapban jelentősen vissza tudták fogni a vírus terjedését, mivel mindenki kivette a részét a védelmi intézkedésekben, és biztonságos távolságot tartottak egymástól az emberek. Azt is látják, hogy még korántsincs vége a járványnak, még mindig előfordulnak új esetek, amelyek újabb fertőzéseket okozhatnak, ezért nem engedhetik meg, hogy lankadjon a figyelmük.

A vállalatoknak és a dolgozóknak szgorúbb követelményeknek kell megfelelniük, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, elosztott beosztásban kell dolgozniuk, távolságot kell tartani egymástól, és természetesen a maszk viselése is kötelező.

Május 5-től a lakosság egy része közterületen is edzhet, de a játszóterek, úszómedencék és edzőtermek zárva maradnak. Május 12-től bizonyos szolgáltatások újraindulhatnak, például az élelmiszergyártás, kiszállítás, a mosodák és a fodrászatok. 

(CNN)

Rovatok