Index Vakbarát Hírportál

Egy kicsit fellélegezhetnek a londoni kórházak

2020. május 3., vasárnap 18:17

Az Egyesült Királyságban 315-tel nőtt a koronavírus-járvány áldozatainak száma, így összesen 28 466 halálesetet regisztráltak eddig, derült ki a brit kabinetfőnök, Michael Gove vasárnapi sajtótájékoztatójából. A megerősített koronavírusos esetek száma 186 599-nél jár. 

Arról is beszélt, hogy az elmúlt huszonnégy órában összesen 76 496 tesztet végeztek, ez azonban jócskán elmarad az előzőleg tervezett napi százezertől. Arról nem beszélt, hogy miért nem sikerült teljesíteni a százezres tervet, de az elvégzett tesztek számával kapcsolatban már korábban is felmerült, hogy kozmetikázás zajlik. 

Akadnak biztató hírek is, ugyanis a londoni kórházakban már azzal számolnak, hogy túlvannak a tetőzésen, ami az új, kórházi kezelésre szoruló betegek számát illeti. 

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai részlegének orvosigazgatója, Stephen Powis azt is elmondta, hogy azzal számolnak, tetőzött a halálozások száma. 

Gove elmondta, hogy további 1,6 milliárd fontot bocsátanak az önkormányzatok rendelkezésére, hogy folytassák a koronavírus-járvány elleni harcot, és el tudják látni az olyan fontos feladatokat, mint az idősek gondozása. 

Rovatok