Index Vakbarát Hírportál

Meghaladta a 250 ezret a fertőzöttek száma Ázsiában

2020. május 5., kedd 22:26 | aznap frissítve

Kedden a koronavírusos esetek száma meghaladta a negyedmilliót, Szingapúrban, Pakisztánban és Indiában kitört a járvány, míg Kínában, Dél-Koreában és Japánban lassulni látszik, írja a CNA.

Ázsiában jelenleg 250372 a fertőzöttek száma, ez a világ összes koronavírusos esetének 7%-át teszi ki, míg Európan található a betegek 40%-a, Észak-Amerikában pedig 34%-a. A CNA azt is kiemeli, hogy ezek a szakértők szerint nem pontos adatok, ugyanis a be nem jelentett esetek miatt a világjárvány valódi mértékét nem lehet tudni.

A járvány a kontinensen nyugatról délre tolódik: Indiában múlt hét szombaton rekordszámú új esetet regisztráltak, Pakisztánban pedig berobbant a járvány, de ennek ellenére fél hónapja még nyitva maradtak a mecsetek is ramadán idején. Szingapúrban terjed a vírus, viszont szombaton ismét a korlátozások lazításáról beszéltek. 

Nyugaton enyhül a járvány, Kínában például újraindult a turizmus, pénteken és szombaton egymillió turista látogatta meg Sanghaj látványosságait, de az egész országban lazítottak a korlátozásokon, miután öt napon keresztül nem volt halálos áldozata a vírusnak. Japánban a kezdeti enyhítések után újra szigorítani kellett, míg Dél-Koreában 72 nap után április 30-án történt meg először, hogy a helyi hatóságok nem jelentettek új fertőzést.

Rovatok