Index Vakbarát Hírportál

30 ezer felett a brit halálos áldozatok száma

2020. május 6., szerda 19:36

A szerdán ismertetett legfrissebb adatok szerint meghaladta a 30 ezret a koronavírus-járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma, írja az MTI. Robert Jenrick, az önkormányzatokért felelős miniszter, aki a szokásos napi kormányzati sajtótájékoztatót tartotta szerda este a Downing Streeten, elmondta: 

az előző 24 órában 649-en haltak meg a járványban, így a nagy-britanniai halálos áldozatok száma 30 076-ra nőtt.

Yvonne Doyle, az angliai közegészségügyi szolgálat (Public Health England, PHE) orvosigazgatója hozzátette, hogy a halálozási számok lassan ugyan, de már csökkennek. Doyle professzor a grafikonokkal illusztrált sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a napi halálozások számának hétnapos mozgó átlagát követő görbe - amely kisimítja a napi ingadozásokat - a múlt hónap második fele óta folyamatosan lefelé tart.

Nagy-Britanniában szerdáig 1 448 010 koronavírus-szűrést hajtottak végre és 201 101 ember lelete volt pozitív. Az elmúlt egy napban 6111 új fertőzést mutattak ki.

A különböző számítási módok eltérése miatt a brit statisztikai hivatalok másik számítására hivatkozva a Reuters már kedden azt írta, hogy a brit áldozatok száma 32 313-nál jár. Boris Johnson miniszterelnök a múlt héten arról beszélt, hogy túl vannak a járvány tetőzésén, és már „látják a fényt az alagút végén”. A tervek szerint a héten újraindíthatják a gazdaságot, és az iskolák kinyitásáról is egyezség születhet.

Rovatok