Index Vakbarát Hírportál

Obama: Sajnos sok felnőtt még úgy gondolkozik, mint a kisgyerekek

2020. május 17., vasárnap 10:30 | aznap frissítve

Nem nevezte nevén utódját, Donald Trumpot, de Barack Obama előző amerikai elnök nyolc napon belül másodszor bírálta az amerikai vezetés járványkezelését, írja a CNN.

Ez a világjárvány mindennél jobban lerántotta a leplet arról az elképzelésről, hogy vezető pozíciókban lévők közül sokan tudják, mit tesznek. Közülük néhányan még csak nem is próbálnak úgy tenni, mintha irányítanának

– mondta egy végzős egyetemistáknak szóló beszéd részeként. Obama szerint a vezetőknek sincs mindenre válaszuk, de sokan még csak nem is a jó kérdéseket teszik fel.

„Tedd azt, amit helyesnek tartasz. Tedd, amit jónak, megfelelőnek érzel, ami könnyű. Így gondolkodnak a kisgyerekek. Sajnos sok felnőtt, köztük néhányan divatos címekkel és fontos pozíciókban, is még így gondolkozik. Ezért vannak annyira elrontva dolgok” – mondta még a beszédben.

Május 9-én egy támogatóknak küldött 30 perces beszélgetésen bátorította őket az őszi elnökválasztási kampány előtt, de a félórás hívás alatt kitért a Trump korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn ellen ejtett büntetőügy, valamint a koronavírus-járvány kezelésére is, és kaotikus katasztrófáról beszélt.

(Borítókép: Gimnáziumi tanuló és testvérei hallgatják Barack Obama élő beszédét a tévében Kaliforniában. Fotó: Bing Guan / Reuters)

Rovatok