Index Vakbarát Hírportál

Trump szerint a Nemzeti Gárda már Minneapolisban van

2020. május 29., péntek 18:09 | aznap frissítve

Donald Trump tweetje szerint a Nemzeti Gárda már Minneaploisban van – írja a CNN. Az amerikai elnök már ma reggel is írt a zavargásokról a Twitteren („mikor elkezdődik a fosztogatás, elkezdődik a lövöldözés” – a közösségi oldal elrejti a tweetet, mert dicsőíti az erőszakot, de a közérdek miatt bárki egy kattintással megnézheti), délután pedig egy egyszerű „KÍNA" tartalmú bejegyzés után jelentette be a gárda érkezését. 

Az elnök szerint a gárda felkészült a zavargások letörésére. Nagyjából 500 katonát vezényeltek Saint Paul és Minneapolis környékére.

A Nemzeti Gárda megérkezett a helyszínre. Minneapolisban vannak, és teljesen felkészültek. George Floyd halála nem lesz hiábavaló. Tiszteljék az emlékét!!!

– áll az Amerikai Egyesül Államok elnökének tweetjében.

George Floyd hétfőn halt meg, miután egy rendőr zsebre tett kézzel térdelt a nyakán. A férfi könyörgött, hogy hagyja abba, mert nem kap levegőt, és nem sokkal később meghalt. Ez az eredeti rendőrségi jelentésből kimaradt, de miután több arra járó is megosztott videókat az esetről, hatalmas felháborodást keltett.

Hamarabb letartóztatták a CNN tüntetésről tudósító fekete riporterét, mint a rendőrt, aki megölte George Floydot. A rendőrt elbocsátották

Frissítés, május 29. 19:36:

Az eset miatt elbocsátott rendőrt, Derek Chauvin-t péntek este előállították.

(Ajánlókép: Nemzeti Gárdisták csatlakoztak az állami rendőrökhöz. Scott Olson/Getty Images Hungary)

Rovatok