Index Vakbarát Hírportál

A hétvégére készülve megerősítik a Fehér Ház kerítését

2020. június 4., csütörtök 17:41 | aznap frissítve

Csütörtökön hajnalban betonelemekkel rögzített ideiglenes fémkerítést kezdtek felhúzni a Fehér Ház állandó kerítése elé – írja a CNN. A lépés a csatorna szerint a hétvégére várható nagy tüntetésekkel összefüggő biztonsági óvintézkedés lehet.

 A CNN megjegyzi, hogy a tüntetések napok óta békések, ezért különös, hogy az eleve agyonbiztosított Fehér Háznál tovább kell növelni a biztonságot. Ugyanakkor a pluszkerítés összhangban állhat azzal, hogy Donald Trumpot a pénteki demonstráció idején médiabeszámolók szerint testőrei a Fehér Ház alatti védett bunkerbe kísérték.

A férfias imázsára kényes Trump ezt próbálta később azzal helyrehozni, hogy kijelentette, ő csak ellenőrizte a bunkert, majd miután a rendőrök könnygázzal megtisztították előtte az utat, egy közeli templom elé ment, hogy egy  Bibliával pózoljon. Ez azonban elnöksége egyik legnagyobb kommunikációs hibájának bizonyult, még volt védelmi minisztere is kiakadt, sőt, a Biblia kellékként történő használatával a hozzá sírig lojális fundamentalista keresztényeket is sikerült megosztania.

A New York Times riportere, Nick Confessore közben azon élcelődött, hogy hivatalba lépésekor Trump azt ígérte, falat épít, hogy megvédje Amerikát a külvilágtól, hivatali ideje végén pedig azért épít falat, hogy magát védje meg az amerikaiktól.

 

Rovatok