Index Vakbarát Hírportál

Pekingben újra bezárják az iskolákat az új gócpont miatt

2020. június 16., kedd 17:48

A kínai hatóságok utazási korlátozásokat vezettek be Pekingben, miután a napokban megint megugrott a koronavírusos esetek száma a fővárosban egy új járványgóc miatt. Múlt csütörtök óta 116 új igazolt esetet találtak a városban. 

Az azóta már lezárt helyi piachoz visszavezethető gócpont miatt egyrészt limitálják, hogy mennyien utazhatnak tömegközlekedéssel, másrészt azoknak, akik már elhagyták a várost, minél hamarabb jelentkezniük kell a legközelebbi egészségügyi intézményben. Egyúttal megkérték a pekingi lakosságot, hogy ha lehet, akkor ne utazzanak el. Ha valakinek mégis el kell hagynia a várost, akkor hét napnál nem régebbi negatív tesztet kell bemutatnia. 

Azt is bejelentették, hogy újra bezárnak a nemrég kinyitott iskolák, és visszatérnek az online oktatásra. Az egyetemeknek is le kell állniuk, és az óvodák sem nyitnak ki.

Az ország legnagyobb ipari városában, Sanghajban már most elrendelték néhány esetben, hogy a Pekingből érkezett személyeknek kéthetes karanténba kell vonulniuk. 

A napokban már egy negyedet le kellett zárni Pekingben a koronavírus miatt, és az egyik helyi sportcsarnokot átmenti tesztközponttá alakították át. További intézkedés volt, hogy a járványügyi szakemberek ajtóról ajtóra járják végig a környék lakónegyedeit, azt kérdezgetve, hogy járt-e valaki a város délnyugati, Fengcsaj kerületében működő Hszinfadi nagybani piacán, vagy találkozott-e olyannal, aki ott vásárolt. 

(Sky, Yahoo)

Rovatok