Index Vakbarát Hírportál

A pekingi piac több részén felfedezték a koronavírust

2020. június 18., csütörtök 18:56

Súlyosan fertőzöttek voltak koronavírussal a húst és tengeri állatokat áruló részek Peking nagybani piacán, és azt gyanítják, hogy az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom kedvezhetett a vírus elszaporodásának, írja a Reuters kínai egészségügyi tisztviselők előzetes jelentésére hivatkozva. Azonban figyelmeztettek, hogy további vizsgálatokra van szükség.

A hatalmas, 160 futballpályányi, raktárakkal és értékesítési csarnokokkal teli Hszinfadi piacról kiindulva új gócpont alakult ki Kínában a múlt héten. A piacot bezárták, és széles körű tesztelésbe kezdtek a piachoz vagy az ott jártakhoz köthető emberek körében, és eddig több mint száz új fertőzöttet találtak.

A bizonyítottan koronavírustól fertőzötté vált piaci dolgozók közül a legtöbben halas kofák, utánuk a marhahúst árulók következnek. Elsőként a halas részlegek dolgozói betegedtek meg.

Kína a héten leállította az Európából származó lazac importját attól tartva, hogy azzal került vissza a kórokozó Pekingbe. Először az importlazacoknál használt vágódeszkákon mutatták ki a koronavírust. Hogy mi okozta az újabb járványt, még nem tudni, írja az MTI. Korábban 57 napig nem jelentettek új fertőzöttet Pekingben.

(Borítókép: GREG BAKER / AFP)

Rovatok