Index Vakbarát Hírportál

Kanye West már nem támogatja Trumpot!

2020. július 8., szerda 10:50

Az amerikai rapper vasárnap jelentette be, hogy párton kívüli, független jelöltként indul a novemberi elnökválasztáson. Ahogy az Index is megírta, a bejelentést Amerikában erős fenntartásokkal fogadták, és a kommentárok zöme szerint West valójában csak a legújabb lemezét promózza.

Kanye West azonban a jelek szerint szeretné, ha komolyan vennék, ezért – bár sem az induláshoz szükséges hivatalos papírokat nem adta le, se kampánystábot nem állított – a Forbes-nak adott interjújában újabb bejelentést tett. A bevallottan republikánus kötődésű rapper (az indulási szándéka fényében meglehetősen logikusan) azt mondja, már nem támogatja Donald Trumpot, és nem viseli többé az emblematikus, piros sapkát sem, rajta Trump jelmondatával.

Igaz, szívesen indulna a Republikánus párt jelöltjeként, de Trump miatt nem teheti, ezért inkább egy "Birthday party" nevű formáció jegyében indul (a party angolul egyszerre jelent pártot és bulit). Bár stábja nincs, de alelnökjelöltje már van: Michelle Tidball, egy keresztény hitszónok Wyoming államból.

A milliárdos rapper az interjúban további meglepő dolgokat is állít:

Rovatok