Index Vakbarát Hírportál

Szvingerek terjesztik a koronavírust egy franciaországi üdülőhelyen

2020. szeptember 2., szerda 19:30

Rengeteg meztelenkedőnek és több tízezer szvingernek Cap d'Agde már hagyományos nyaralóhelynek számít. A koronavírus kitörése azonban kellemetlen fényt vet az alternatív életstílus követőire, hiszen a szájmaszk és a távolságtartás nem igazán fér bele a szvingerkedésbe.

Mintegy hétezer embert diagnosztizáltak a napokban Franciaországban koronavírus-fertőzéssel, és a legmagasabb számokat többek között Cap d'Agde-ban, a nudisták és a szvingerek paradicsomában mérték. Az egészségügyi hatóságok a kiugróan magas számok hatására mobil koronavírus-tesztelő állomást állítottak fel a naturista negyed mellett, és az összes elvégzett teszt mintegy

Az üdülőhelynek van egy kissé elszigetelt része is, ahol nagyjából egy tucat szvingerklub és erotikus éjszakai szórakozóhely - eldugott és meghitt kis zugokkal - található. 

Természetesen nem minden nudista szvinger. Utóbbiak azok, akik egymás között váltogatják partnereiket, ami esetenként orgiákban is ki tud teljesedni.

Vannak olyan látogatók is, akik jobban kedvelik az üdülőövezet túlsó oldalán található hatalmas kempinget, nem feltétlenül a szvingerklubok mellett tanyáznak le. Mindazonáltal átjárás van az egész városban, egy szvinger-pár elmondása szerint  

Mindenki közeli kontaktusban van egész nap, természetesen meztelenül.

Nyárra minden megváltozott

Augusztus vége felé egy hotelben két alkalmazott PCR-tesztje pozitív lett. A hotelmenedzser elmondta, hogy a tetőteraszon volt egy vadabb, szexuális töltöttségű buli, ahol a résztvevők nem ügyeltek a megfelelő távolság megtartására. Az nem derült ki, hogy a két alkalmazottnak mi volt a feladatköre. 

Az övezetben található hotelek pénzügyileg kellemetlen helyzetbe kerültek, hiszen az ide járó vendégek negyven százaléka külföldi, a legtöbben Hollandiából, Németországból, Olaszországból és Nagy-Britanniából érkeznek, így a látogatók távolmaradásával a bevétel is elmaradt.  

"A vírus felbukkanásával a külföldi vendégek egyszerűen úgy döntöttek, hogy otthon maradnak. Aztán persze ide is megérkezett a vírus, ami elkerülhetetlen volt" - tette hozzá a menedzser. Feltételezhetően a belföldi turisták voltak azok, akik nem bírtak magukkal, de hát ilyen a szokás hatalma...

Az egészségügyi adatok alapján a mobil-állomáson végzett tesztek négyszer olyan fertőzöttséget mutatnak a városban, mint Cap d'Agde-n kívül, mindazonáltal egyik eset sem volt olyan súlyos, hogy valakit kórházba kelljen szállítani. 

Az üdülőövezet lakóinak kötelező maszkot viselni, azonban az arc eltakarása és a távolságtartás nem igazán illik a szvingerek létformájához. 

Senkinek sincs kedve mókázni

Egy átlagos nyári estén nagyjából negyvenötezer ember fordul meg a környéken, legtöbbjük lakást bérel. Persze, olyan is van, aki leruccan egy hétvégére. Mindez a koronavírus megjelenése előtt volt így.

Nagyon fontosak vagyunk a helyi gazdaság számára, de a 800 fős alkalmazotti gárdából háromszáz főt el kellett küldeni, és a kereslet nyolcvan százalékkal esett vissza"

- mondta Philippe Barreau, aki immár harminc éve vezeti szexi ruhákat áruló boltját, idén azonban meglehetősen borús hangulatban találta meg a BBC tudósítója.

Hozzátette, jelenleg nagyjából ötezer ember van az övezetben, azonban az évnek ennek az időszakában huszonötezren szoktak lenni.

Senkinek nincs kedve mókázni.

Mindenkiből mást hoz ki a rendkívüli helyzet

Valakiből a monogámiát, másból inkább exhibicionizmust provokál a vírushelyzet. A parton sok nő sétál meztelenül, láncékszerrel a derekán, miközben a férfiak csupasz nemi szervvel parádéznak. Sokan hatvan év körüliek és büszkék a megjelenésükre, és persze sok fiatal párt is látni.

Estefelé többen már ruhát vesznek fel, bárokba és éttermekbe, vagy az övezet privát kikötőjébe mennek, azonban a ruhák nem sokat takarnak. Az asztaloknál a párok a szomszédaikkal csevegnek, és néha valamely pár stúdiólakásában, vagy esetleg a közeli homokdűnék között zárják az estét, vírusveszély ide vagy oda. 

Rovatok