Index Vakbarát Hírportál

Csehország péntektől piros besorolást kap, az utazásra nem javasolt országok listájára kerül

2020. szeptember 17., csütörtök 10:42 | három éve frissítve

Rekordszámú új koronavírus-fertőzéses esetet mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok Csehországban, egy nap alatt 1677 ember kapta el a koronavírust, ami 136-tal több, mint az eddigi legmagasabb napi esetszám – derült ki a prágai egészségügyi tárca honlapján megjelent legfrissebb adatokból. 

A magyar konzuli szolgálat honlapján Csehország az utazásra nem javasolt országok listáján van szeptember elejétől. 

A napi igazolt új fertőzések száma Csehországban a múlt hét elején haladta meg első ízben az ezret, és azóta folyamatosan emelkedik. A szaktárca szerint 333 embert kezelnek a kórházakban, ami az aktív fertőzöttek 2,33 százalékát teszi ki. Súlyos állapotban, lélegeztetőgépen 78-an vannak. Járványügyi szakértők szerint ez a mutató nem magas. Adam Vojtech egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a kórházak jelenleg ezen betegek többszörösét képesek kezelni, ezért nem kell tartani kapacitáshiánytól.

A járványnak eddig 476 halálos áldozata van. Ezen a héten hatan haltak meg.

Roman Mikulec szlovák belügyminiszter azt nyilatkozta a Szlovák Köztársaság Hírügynökségének, hogy szúrópróbaszerű ellenőrzések lesznek a szlovák–cseh határon. Azt nem tudta megmondani, az ingázóknak fel kell-e mutatniuk a munkáltatói igazolást. A szlovákok csak teszttel igazolt belépést engedélyeznek a cseheknek. 

Rovatok