Index Vakbarát Hírportál

Trump kabinetfőnöke szerint nem merült fel az elnöki teendők átadása

2020. október 4., vasárnap 11:47

Donald Trump kabinetfőnöke helyi idő szerint szombaton nyilatkozott az elnök állapotáról a Fox News televízióban.

Az orvosokat is komolyan aggasztotta Donald Trump amerikai elnök egészségi állapota, miután koronavírus-fertőzéssel kórházba szállították

– mondta Mark Meadows.

A kabinetfőnök beszámolt róla, hogy

az orvosok „nagyon aggódtak” a 74 éves elnökért, miután leesett a véroxigénszintje. Tegnap (péntek) reggel óta hihetetlenül sokat javult (az állapota). Tegnap reggel komolyan aggódtunk (...) mert láza volt, és gyorsan süllyedt a szaturáció.

Hozzátette ugyanakkor, hogy

a helyzet egy pillanatra sem volt olyan komoly, hogy a hivatali teendők átadása szóba került volna.

Mark Meadows azt követően nyilatkozott a Fox Newsnak, hogy több amerikai médium is idézett egy „bennfentest a Fehér Házból”, aki szerint „az elmúlt 24 órában nagyon aggasztó volt” az elnök egészségi állapota, és „a következő 48 óra döntő lesz a kezelés (sikeressége) szempontjából”.

Ez a nyilatkozat ellentétes azzal, amit Donald Trump orvosa, Sean Conley adott. A doktor csütörtök éjjel úgy nyilatkozott, hogy az elnök és felesége, Melania jól vannak.

Donald Trumpot péntek délután szállították be a Washington melletti Walter Reed katonai kórházba.

Az elnök orvosa helyi idő szerint szombat este úgy nyilatkozott: Donald Trumpnak már nincs láza, és nem kap oxigént. Az elnök maga is kiállt a nyilvánosság elé, egy videóban elmondta, hogy „sokkal jobban” érzi magát, és hogy pénteken, amikor kórházba szállították, „nem érezte olyan jól magát”.

Rovatok