Index Vakbarát Hírportál

Már majdnem minden Angliában rekedt magyar kamion útban van Dover felé

2020. december 26., szombat 18:24

Kumin Ferenc londoni magyar nagykövet közösségi oldalán azt írta: arról értesítették őket a brit hatóságok, hogy a manstoni repteret kiürítették. Ezután beszéltek olyan kamionosokkal, akik a hét elején ott rekedtek, és akiknek a telefonszámát a fuvarozó vállalatok időközben a nagykövetségnek megküldték. 

Valamennyien Franciaországban vették fel a telefont, és visszaigazolták, hogy már az éjszaka folyamán eljöttek az eddigi ideiglenes parkolóból.

Viszont az M20-as autópálya lezárt szakasza mentén még sokan vártak ma délelőtt is az átkelésre. Rendőri felvezetéssel a nagykövet bejutott erre a területre, és itt voltak is még magyarok, de szerencsére már nem túl sokan.

A legtöbben már negatív teszttel rendelkeztek, készen arra, hogy átkeljenek. Amikor ott jártak, éppen katonák végezték a tesztelést, tehát ez sem lassította már a kamionok indulását.

Az ott várakozók elmondták, hogy jól el vannak látva élelmiszerrel, vízzel, és már csak menni szeretnének. Ugyanakkor nagyon hálásak voltak a helyi magyar civil önkéntesek segítségéért. 

A nagykövet Facebook-oldalán olvasható bejegyzések szerint azért nem az összes kamionos gondolta ilyen simán megoldottnak a helyzetet, többen kritizálták a magyar diplomáciai kirendeltség lassú reagálását a hét eleji kamionstopra.

Rovatok