Index Vakbarát Hírportál

Negyvenórás újévi rave-partit oszlattak fel a barcelonai raktárban

2021. január 3., vasárnap 17:09

Több spanyol tartomány szigorított a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó óvintézkedéseken egy illegális barcelonai partit követően – írta az MTI az RTVE spanyol állami televízió vasárnapi híradása alapján.

A tilalom ellenére megrendezett újévi bulin százak vettek részt Llinars del Valles iparnegyedében. A több mint negyvenórás raktárpartinak a rendőrség vetett véget. Két embert őrizetbe vettek, öt ellen nyomozást indítottak, és 214-nek rögzítették a személyi adatait. Spanyolországban az év nagy részében zárva tartottak a szórakozóhelyek.

Videó a buli leállítását követő pillanatokról:

A fertőzöttek számának emelkedésétől tartva a madridi tartományi kormányzat több településen kijárási tilalmat vezetett be. Az ottani lakosok csak munkába járás vagy orvosi ellátás céljából hagyhatják el otthonaikat. Enrique Ruiz Escudero, a madridi tartományi vezetés egészségügyi minisztere felszólította a hatóságokat, hogy felügyeljék szigorúbban az óvintézkedések betartását.

Gibraltár régióban is több településen kijárási tilalmat vezettek be, illetve Aragón, Castilla és León lakosainak mozgásszabadságát is tovább korlátozták. Spanyolországban eddig 1 928 265 fertőzöttje és 50 837 halálos áldozata van a koronavírusnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi adatai szerint.

Szombaton az Index is írt arról, hogy Franciaországban rendőröknek kellett szétoszlatni egy többnapos illegális rave-bulit, amin 2500-an vettek részt.

Rovatok