Index Vakbarát Hírportál

Az amerikai külügy véletlenül leváltotta Trumpot

2021. január 11., hétfő 21:59

Magyar idő szerint hétfő este különös információk láttak napvilágot az amerikai külügyminisztérium (State Department) honlapján.

A weboldalon ugyanis azt írták, hogy Donald Trump elnöksége 2021. január 11-én 19 óra 48 perc 41 másodperckor véget ért.

Mindez azért is fest különösen, mert Amerikában az időeltolódás miatt jó pár órának el kell még telnie ahhoz, hogy mindez múlt idő lehessen.

A fenti üzenet magyar idő szerint fél tízkor még elérhető volt a State Department honlapján,  utána viszont az alábbi szöveg fogadta az érdeklődőket:

Christopher Miller, a BuzzFeedNews tudósítója szerint az akciót a külügyminisztérium „elégedetlen dolgozói" követhették el.

A külügy oldalának archív változata szerint december közepén már kiírtak egy ehhez hasonló üzenetet. Akkor azt írták, hogy Trump elnöksége december 17-én ért véget. 

Trump leváltását egyébként hétfőn valóban kezdeményezték, de az a folyamat egyhamar nem fog lezárulni. A Twitteren a hírt kommentáló felhasználók így vélhetően fals reményeket fűznek ahhoz, hogy a külügy már tud valamiről, amiről a világ még nem. 

Rovatok