Index Vakbarát Hírportál

Gál Kinga attól tart, hogy leszalámizzák a Fidesz–KDNP-t

2021. január 13., szerda 16:02

Az Európai Néppárt EP-frakciójában akar dolgozni a Fidesz–KDNP delegációja. Ezt Gál Kinga, a magyar képviselőcsoport kedden megválasztott elnöke mondta az InfoRádiónak, azt követően, hogy a Politico arról írt, úgy módosítanák a néppárti EP-frakció működési szabályzatát, hogy egyetlen szavazással, a képviselők egyszerű többségével is ki lehessen zárni egy egész képviselőcsoportot.

A Szájer József lemondása után a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnökévé választott Gál Kinga szerint elképzelhető, hogy a szabályzat megváltoztatását a Fidesz–KDNP miatt hoznák, de reméli, hogy nem fog végül átmenni, és a józan ész győzedelmeskedik, máskülönben azok, akik másképp gondolkodnak a frakcióban, más hangot ütnek meg bizonyos kérdésekben, könnyen „leszalámizhatók” lennének.

Gál Kinga szerint az Európai Néppárt mindig is azért tudott erős maradni, mert a vélemények széles palettáját tudta ötvözni. Ha viszont elkezd kizárni képviselőcsoportokat, nehéz lesz már azt megfogalmazni, hogy mitől is a legtöbb hangot magában foglaló társulás az európai pártcsaládok sorában.

Gál Kinga szerint a kizárásról korai beszélni, mert a szabályzatról még semmilyen vitát nem folytattak. 

Rovatok