Index Vakbarát Hírportál

Trump nem akarja kifizetni Giuliani ügyvédi díját

2021. január 14., csütörtök 17:20

Összeveszett Donald Trump egyik legnagyobb támogatójával és ügyvédjével, Rudy Giulianival, mivel utóbbi benyújtotta a tevékenységére vonatkozó jogi költségeket: 

napi 20 ezer dollár, azaz 5,9 millió forint.

A Washington Post értesülései szerint Trumpot felháborította egyik legkitartóbb szövetségesének a követelése, bár az nem derült ki, hogy mikortól számítva nyújtotta be a számlát New York volt polgármestere. Giuliani cáfolja, hogy ekkora összeget követelne, de a napilap tudomása szerint erről írásos bizonyítékok vannak.

Trump állítólag utasította fehér házi személyzetét, hogy eszükbe se jusson kifizetni Giulianit, és a telefont sem hajlandó felvenni neki.

Pedig ha nem is ekkora összegre, de az ügyvéd némi díjazásra azért rászolgált: kulcsszerepet játszott az elnökválasztás eredményének megtámadásában, több keresetet is benyújtott főnöke nevében, beszédeket tartott a végül Biden által nyert csatatérállamokban, miközben nyilvánosan visszhangozta Trump állításait arról, hogy a választást elcsalták. 

Az elnök szakítása hűséges ügyvédjével csak tetézte magányát a Fehér Házban – számol be a Washington Post. A lap beszámolója szerint az elnök meglehetősen maga alatt van, mert belső körében senki sem állt ki mellette a Capitolium ostroma, illetve az alkotmányos felelősségre vonásról szóló szavazás ügyében, Giuliani számlája pedig már csak hab volt a tortán. 

Pedig az ügyvéd is jogi következmények elé néz. Már vizsgálják, hogy a törvényhozás megrohamozása előtti Trump-párti nagygyűlésen mennyire járult hozzá az erőszak szításához, mikor kijelentette: biztos benne, hogy bűncselekmény húzódik az elnökválasztás Trump számára kedvezőtlen alakulásában.

Ezért is kezdeményezték a kizárását a New York-i ügyvédi kamarából.

És ha már New York, a város megszakította üzleti kapcsolatait az elnök nevével fémjelzett Trump Organization cégcsoporttal. 

Rovatok