Index Vakbarát Hírportál

Fizethet a vakcináért, aki nem különösen veszélyeztetett Ukrajnában

2021. január 17., vasárnap 15:22

Ukrajnában egyelőre nem lassult számottevően a koronavírus-járvány terjedése, vasárnapra is csaknem hatezer új fertőzöttet jegyeztek fel, és ismét több mint kétezren kerültek kórházba.

Előző nap az országban ismét sok, 2131 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

A legtöbb új beteget, csaknem nyolcszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel, velük együtt Kijevben Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma megközelítette a 123 ezret, az elhunytaké 15-tel 2190-re nőtt.

Koronavírus elleni védőoltást fizetés ellenében Ukrajnában legkorábban az év második felében kaphatnak azok, akik nem tartoznak a különösen veszélyeztetettek közé

– közölte az UNIAN hírügynökség szerint Jevhenyija Kravcsuk, az ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája párt frakcióvezető-helyettese, miután tárgyalt Makszim Sztepanov egészségügyi miniszterrel. A képviselőnő szavaiból az derült ki, hogy Ukrajnában az oltás előreláthatóan 700 hrivnya, azaz mintegy 7500 forint körüli összegbe fog kerülni.

Ukrajnában a kormányzat tájékoztatása szerint első körben az egészségügyi alkalmazottakat, az idős, illetve a krónikus betegeket, utána a pedagógusokat, a rendfenntartókat és a katonákat készülnek beoltani ingyenesen az állam által beszerzett vakcinákkal. Az első dózisok megérkezése februárban várható abból a szállítmányból, amelyet

a Sinovac kínai gyógyszergyártó vállalattól rendeltek meg.

Rovatok