Index Vakbarát Hírportál

Izraelben már a 18 éven aluliakat oltják, februárban újraindítanák a gazdaságot

2021. január 24., vasárnap 19:43

Izraelben már a 16 és 18 év köztieket oltják be a koronavírus ellen, és úgy tervezik, hogy februártól újraindítják a gazdaságot – derül ki a Reuters cikkéből.

A 18 év alattiak oltását vasárnap kezdték meg, a Benjamin Netanjahu vezette kormány ugyanis engedélyezte,  hogy a 16 és 18 év köztiek szülői engedéllyel beoltassák magukat, azzal párhuzamosan, hogy az idősek után már a 40 év felettiek kerültek sorra.  A kormány abban bízik, hogy ennek köszönhetően a fiatalok már az iskolában tehetik le a hamarosan esedékes érettségijeiket.

Ezen túl az izraeliek azt remélik, hogy februárban már  enyhíteni lehet a koronavírus-járvány miatt 2020. december 27. óta hatályban lévő korlátozásokat és ikerül újra  növekedő pályára állíthatják a gazdaságot.  

Némi aggodalomra adott okot azonban, hogy kutatók a koronavírus új variánsának a kialakulásától  tartanak a beoltottak és a fertőzöttek magas számának együttes jelenléte miatt.  Benjámin Netanjahu miniszterelnök kormánya vasárnap úgy döntött, hogy az ország repülőgépei hétfőtől egy hétig nem fogadnak és nem indítanak nemzetközi járatokat.

Rovatok