Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztik egy párizsi oltóanyag fejlesztését

2021. január 25., hétfő 16:41

Abbahagyja a koronavírus elleni legfőbb vakcinájának fejlesztését a párizsi Pasteur Intézet, miután az első klinikai tesztek eredményei nem közelítik meg a reméltet − írja az MTI.

EBBŐL AZ OLTÓANYAGBÓL SEM A FRANCIA KORMÁNY, SEM AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG NEM RENDELT, ÍGY A DÖNTÉS NEM HÁTRÁLTATJA AZ OLTÁSI PROGRAMOT, ELSŐSORBAN TUDOMÁNYOS KUDARCOT JELENT.

Az intézet közleményében olvasható, hogy a kifejlesztett oltóanyag által keltett immunválasz alacsonyabb szintű, mint a természetes módon megfertőződött és meggyógyult embereknél kialakult immunitás, valamint a már engedélyezett oltóanyagokkal beoltottak esetében mért immunválasz.

A francia kutatóközpont azonban folytatja a kutatásokat a többi koronavírus elleni vakcinája fejlesztéséhez, amelyek viszont még a kezdeti stádiumban tartanak. Az egyiket, egy orron át beadhatót, a TheraVectys biotechnológiai vállalattal fejleszti a Pasteur Intézet, egy másik pedig a már forgalomban lévő Pfizer–BioNTechéhez és Modernáéhoz hasonlóan hírvivő RNS (mRNS) molekulákon alapul.

Rovatok