Index Vakbarát Hírportál

Halva született, elkapta a koronavírust, mégis életben maradt a brit csecsemő

2021. január 29., péntek 17:36

Igazi hős született tavaly decemberben a brit Lancashire városában. Archie Edwards alig 765 grammal, holtan jött a világra, stabilizálása után pedig koronavírussal és E.coli baktériummal diagnosztizálták.

Sheree Murray csak a terhessége 25. hetében járt, amikor pokoli fájdalmak kezdték kínozni. A 21 éves nő attól félt, el fogja veszíteni a babáját, nem sokkal később azonban elfolyt a magzatvize, és azonnal kórházba vitték. Kisfia, Archie holtan született, csaknem háromnegyed órán át próbálták újraéleszteni, mire sikerült stabilizálni az állapotát. Ezután inkubátorba került, öthetes korában pedig kiderült, hogy E.coli baktérium támadta meg, amitől vérmérgezése lett. Az orvosok ezután számos tesztet végeztek el rajta, így derült ki az is, hogy koronavírusos. Tüdeje összeomlott, két hétig kezelték őt az intenzíven, miközben szülei a poklok poklát élték át. 

Mindig is édesanya szerettem volna lenni. Elmondhatatlanul boldog voltam, amikor megtudtam, hogy várandós vagyok. Nem akartuk elveszíteni. De ő egy harcos, amikor először tartottam a kezemben, szürreális volt. A mellemen feküdt, és olyan könnyű volt, hogy csak a fejét éreztem

– mondta a büszke édesanya a Daily Mailnek. Bevallása szerint rettegett attól, hogy a kisbabája feladja a harcot.

Archie azonban minden betegséggel és nehézséggel megküzdött. Még kórházban ápolják, de úgy tervezik, márciusban már hazatérhet a családjához, méghozzá azon a napon, amikorra a születését is várták eredetileg.

Rovatok