Index Vakbarát Hírportál

Dagad a szlovák korrupciós botrány

2021. február 2., kedd 21:59

A szlovák rendőrség újabb gyanúsítottat vett őrizetbe a „Vámszedő” fedőnevet viselő korrupciós ügyben. Ezúttal Jozef Brhel nagyvállalkozó került a célkeresztbe, múlt héten a pénzügyi felügyelet (FS) volt vezetőjét is őrizetbe vették − írja az MTI a TASR közszolgálati hírügynökségre hivatkozva.

Az akció közben múlt héten korrupció és közbeszerzés befolyásolásának gyanújával 9 személyt vett őrizetbe, köztük Frantisek Imreczet, a pénzügyi felügyelet (FS) volt vezetőjét és a most őrizetbe vett nagyvállalkozó testvérét, Peter Brhelt is. Az üggyel foglalkozó speciális ügyészség a folyamatban lévő eljárásra hivatkozva nem közölt érdemi információt a kihallgatásról.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) már novemberben és decemberben is több komoly visszhangot kiváltó rajtaütést hajtott végre. Ezek alkalmával főként magasrangú rendőrségi, titkosszolgálati és más tisztségviselőket, illetve befolyásosnak tartott gazdasági szereplőket vettek őrizetbe. Ezeknek az őrizetbevételek sorozatát élesen bírálták a jelenlegi szlovák parlamenti ellenzék legerősebb szereplői, akik azt állítják: 

Igor Matovič, kabinetje politikai küzdelemre használja a rendőrségi őrizetbevételeket.

Rovatok