Index Vakbarát Hírportál

Greta Thunberget sem kedveli az indiai kormány

2021. február 5., péntek 13:40

Az indiai rendőrség egy vizsgálat által elemezni fog, hogy milyen szerepet játszott Greta Thunberg a hetek óta tart farmertüntetésekben – írja az Aljazeera

Az indiai farmerek már november óta tüntetnek Új Delhi fővárosa előtt és azt követelik a kormányzattól, hogy vonják vissza az őket negatívan érintő, a multikat segítő törvényeket. 

Abban, hogy a tüntetések nemzetközi szinten is nyilvánosságot kaptak, szerepe volt annak, hogy Rihanna és Greta Thunberg is támogatásukról biztosították a demonstrálókat. 

Épp ezért az ellentüntetők – akik a kormány mellett állnak ki a farmerekkel szemben –, az ő portréikat is égették megmozdulásaik során:

 A hatóságok pedig azt is közölték, hogy a svéd tinédzser által korábban "tüntetői eszköztárat" Új Delhi rendőrsége meg fogja vizsgálni.

A hatóságok szerint ugyanis az eszköztár alkalmas arra, hogy „elégedetlenséget és rosszakaratot" keltsen az emberekben a kormány iránt.

Ugyanakkor állításuk szerint azt nem Greta Thunberg hozta létre, hanem egy szikh szeparatista mozgalom, a Poetic Justice Foundation készítette azt. 

A Thunberg-féle eszköztár egyébként nagyjából azt foglalja össze, hogy miként érdemes demosntrálniuk az embereknek bizonyos ügyek mentén, illetve hogyan tudnak ezek köré nagyobb figyelmet vonni a közösségi médiumokban. 

Greta Thunberg a Twitteren csütörtökön is azt posztolta, hogy továbbra is támogatja a farmerek „békés tüntetéseit".

Rovatok