Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden a fia drogproblémáiról és Iránról

2021. február 8., hétfő 12:03

Az Egyesült Államok elnöke a CBS-nek többek között fia kábítószer-problémáiról beszélt. Hunter Biden hosszú évekig küzdött a függőséggel, és számos rehabilitációs intézményt megjárt, ahol különböző kezeléseken esett át. Pozitív kábítószerteszt miatt 2014-ben elbocsátották a haditengerészettől.

Joe Biden azt mondta, hogy fia története tükrözi azokat a küzdelmeket, amelyeken sok amerikai család keresztülmegy.

Fogadni mernék, hogy nincs olyan család, amelynek ne lenne kábítószer- vagy alkoholproblémával küzdő tagja

– jelentette ki az elnök. Joe Biden arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok nem szünteti meg elsőként Iránnal szembeni gazdasági szankcióit, hogy Teherán visszatérjen a tárgyalóasztalhoz és felülvizsgálják az Iránnal 2015-ben kötött atomalkut.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok előbb oldja-e fel a szankciókat, semmint Irán visszatérne a tárgyalóasztalhoz, a pénteken rögzített beszélgetésben Biden egyértelmű nemmel válaszolt. Miután feltették azt a kérdést, hogy Iránnak kell-e lépnie elsőként, nevezetesen abbahagynia urándúsítását, az elnök bólintással felelt.

Ali Hamenei, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője vasárnap az iráni állami televízióban jelentette be: Irán végleges és megmásíthatatlan döntése, hogy azután teljesíti ismét a 2015. évi atomalkut, hogy Washington feloldja az ellene elrendelt szankciókat:

Miután ellenőriztük, hogy az összes büntetőintézkedést megfelelően törölték, ismét be fogjuk tartani kötelezettségeinket (…) Ez visszafordíthatatlan és végleges döntés, amellyel minden iráni vezető egyetért.

Rovatok