Index Vakbarát Hírportál

Ismét megugrott a fertőzöttek száma Ukrajnában

2021. február 10., szerda 15:58

Ukrajnában a fertőzöttek száma ismét háromezer fölött van, az előző napinál mintegy ezerrel több új fertőzöttet jegyeztek fel − írja az MTI.

A hivatalos adatok alapján az elmúlt napon 3409 új esetet azonosítottak, meghalt 163 beteg. Előző nap csaknem nyolcezren gyógyultak meg, az aktív betegek száma így több mint 4,5 ezerrel csökkent. Előző nap 2046 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

Ukrajnában a hónap közepén kezdődhetnek el várhatóan a koronavírus elleni oltások és a tervek szerint a jövő év első negyedéig a lakosság mintegy felét beoltanák. Ukrajna a COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül 16 millió dózis vakcina érkezésére számít, ami nyolcmillió ember, a lakosság húsz százalékának beoltására elegendő 

− ismertette Andrij Szlavuckij, az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) egészségügyi programmenedzsere szerdán. Ukrajnában első körben az egészségügyi alkalmazottakat, valamint az időseket és a krónikus betegeket tervezik beoltani, utánuk a hadsereg és a rendvédelmi szervek tagjai következnek.

Rovatok