Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Harry herceg és Meghan nem vállal több szerepet a királyi családban

2021. február 19., péntek 15:31

A pár a napokban hivatalosan is elhatárolódott az uralkodói családtól, lejárt ugyanis az egyéves felülvizsgálati idő, amit II. Erzsébet rendelt el.

A herceggel való sorozatos tárgyalások után a királynő írásba foglalta, hogy az uralkodói családtól való visszalépés nem összeegyeztethető mindazzal a kötelezettséggel és felelősséggel, ami a közszolgálati élettel jár.

Nyilatkozatukat azzal zárják, hogy a döntést szomorúan mondták ki, és mindezek ellenére a hercegi pár továbbra is a család szeretett tagja marad – szemlézte a Page Six.

Meghan Markle és Harry herceg tavaly év elején jelezte, hogy visszalép az uralkodói tevékenységtől. A sussexi hercegnét a bejelentés előtt is rengetegen támadták, ezután pedig sokan már csak úgy emlegették, mint a nőt, aki békát csinált a hercegéből. A pár nem sokkal ezután el is hagyta az Egyesült Királyságot, és Kanadába költözött, bár ott sem fogadták őket kitörő lelkesedéssel. 

Nemrég Instagramon jelentették be, hogy második babájukat várják, rögtön másnap pedig újabb bomba robbant, miszerint Meghan Markle várandósságának ellenére a pár külön utakon folytatja.

Hogy mindennek mi lesz a vége, egyelőre nem tudni, a hercegi pár ugyanis nem használja a közösségi médiát, nem tartják a kapcsolatot a rajongóikkal. Március 7-én azonban minden kiderül, ugyanis Oprah Winfrey-nek adnak majd interjút.  A sokak által várt műsor már csak azért is különleges lesz, mert először csak Meghan és Oprah fog beszélgetni, Harry herceg később csatlakozik hozzájuk.

Rovatok