Index Vakbarát Hírportál

Videó: brutálisan elbántak a medvebocsokkal a román munkások

2021. február 20., szombat 09:49

Medvék és emberek gyakran kerülnek összetűzésbe Romániában. Utóbbiak ugyanis egyre jobban kiszorítják előbbieket természetes élőhelyükről, márpedig ebből az előbbi-utóbbi kitételből is jól látszik, kit illet az elsőség a területen. 

Ezúttal egy Hargita megyei fakitermelésnél voltak útban az állatok, a munkások ezért egyszerűen kihányták a bocsokat a barlangból. Jópofának gondolt eljárásukat meg is örökítették, és a Facebookon posztolt felvételre figyelt fel egy állatvédő szervezet, amely feljelentést tett az ügyben. A z eljárás ugyanis állatkínzásnak minősül, hiszen a törvény szerint az erdészeti hatóságot kellett volna értesíteniük, hogy áttelepítsék a macikat, ha már olyan fenyegetve érezték tőlük magukat, amivel tettüket indokolták.

A Főtér értesülése szerint  a videó antihőseivé vált munkásokat előállította a Neamț megyei rendőrség, és vizsgálatot indított  ellenük Tánczos Barna bukaresti környezetvédelmi miniszter pedig bejelentette, hogy a Környezetvédelmi Őrség emberei már úton vannak a Hargita megyei helyszínre, ahol a kismackókat magukra hagyták, miután kihajították őket a barlangjukból.

Rovatok