Index Vakbarát Hírportál

Fél Izraelt már beoltották

2021. február 28., vasárnap 14:39

A tervezettnél lassabban és további korlátozással nyithatják meg a vendéglőket és kávéházakat Izraelben, ha az országban tovább nő a koronavírus-járvány terjedését jelző fertőzési ráta – jelentette a Jediót Ahronót című újság. Az egészségügyi minisztérium számítása szerint az országban száz fertőzött átlagosan 99-nek adja át a koronavírust, ez növekedést mutat az egy héttel ezelőtti adatokhoz képest.

Az eredeti tervek szerint egy hét múlva, március 7-től, a nyitás harmadik fázisában újra iskolába indulhat a lassan egy éve távoktatásban tanuló 12–16 éves korosztály. Emellett kinyithatnának a vendéglők, a kávéházak és a rendezvénytermek a „zöld” igazolással rendelkezők számára, vagyis olyanoknak, akik már egy héttel a második oltásuk után vannak, felgyógyultak a koronavírus-fertőzésből, vagy két napon belüli negatív teszttel rendelkeznek.

A szombati ünnepnapon 12 867 embert oltottak be először és 715 123-at másodszor a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyaggal. Az oltási kampány kezdete óta 4 687 114-en (az ország lakosságának több mint 50 százaléka) kapták meg az első és 3 320 355-en a második dózis vakcinát is.

Rovatok