Index Vakbarát Hírportál

Dagad a királyi botrány: II. Erzsébet nem maffiafőnök

2021. március 3., szerda 15:07

A királynő nem egy maffiafőnök, mint Don Corleone a Keresztapából − jelentették ki királyi szakértők, akik szerint Oprah Winfrey ilyesmivel vádolja a brit uralkodónőt. Szerintük ez „nevetséges, és igazságtalanul festi le a királynőt” − írja a Fox News.

A műsorvezetőnek Harry herceg és felesége nemrég adott interjút, amiről több félperces előzetes került fel a közösségi médiára. Sussex hercege és hercegnéje most először állt kamerák elé, miután több mint egy éve elhagyták a Buckingham-palotát. A várandós Meghan Markle az interjúban úgy fogalmazott, hogy a királyi élet „szinte túlélhetetlen”, ami Oprah szerint úgy hangzik, mint egy töréspont. Aztán rákérdezett:

Elhallgattál vagy elhallgattattál?

Az előzetesből nem derül ki, hogy pontosan mit válaszolt a hercegné, de a műsorvezető kiemelte, hogy Meghan „sokkoló dolgokat árult el”. Azonban nem csak az asszony mondott érdekes dolgokat az interjúban, Harry herceg is elárulta legmélyebb aggodalmát, miszerint 

Elmondta: hihetetlenül nehéz volt elhagyni a palotát és szakítani minden azzal járó feladatkörrel. Harry herceg viselte ugyanis a királyi tengerészgyalogosok főkapitánya, a légierő és a haditengerészet parancsnoki címeit, amelyeket a királynő adományozott két afganisztáni szolgálata után. De nem csak ezeket veszítette el, hanem az örökösödésben elfoglalt helyének is búcsút vett.

Az interjúbomba ráadásul akkor robban, amikor Harry nagyapját, a 99 éves Fülöp herceget éppen kórházban kezelik. A királyi hitves állapotáról nem árulnak el sokat, de nemrég magához hívatta a fiát, Károly herceget, akinek azt mondta: „egyszer te leszel a királyi család feje”. II. Erzsébet férjét nem sokkal ez után átszállították egy másik kórházba.

Politikai elemzők szerint 

ez az elmúlt évtizedek legkomolyabb királyi szakadása

azután, hogy Diana hercegné 1995-ben botrányt kavart. Emlékeztetnek ugyanakkor, hogy Lady Di a válása után egyetlen királyi címére sem tartott igényt.

Az interjút a CBS-en vetítik vasárnap este.

Rovatok