Index Vakbarát Hírportál

Schwarzenegger után szabadon: Matthew McConaughey Texas kormányzójának készül

2021. március 11., csütörtök 08:36

Az Oscar-díjas színész egy podcastban hintette el, hogy komolyan fontolgatja az indulást Texas kormányzói székéért 2022-ben. McConaughey arról merengett a beszélgetés során, hogy milyen vezető szerep várja még az életben, mi következhet életének következő fejezetében. 

Mert szerintem volna mit tanítanom és megosztanom.

Erre kérdezett vissza a műsorvezető, hogy vajon a texasi kormányzói tisztséggel szemez-e, mire a színész közölte, hogy valóban fontolóra vette, hogy megmérettesse magát a 2022-es választáson.  

Nem ez az első alkalom, hogy McConaughey utalgat politikai ambícióira. Tavaly novemberben egy másik rádiós műsorban azt mondta: a politikát zsákutcának találja, és majd akkor lesz benne érdekelt, ha újradefiniálja a céljait. De nem utasította el annak felvetését akkor sem, hogy induljon a kormányzói tisztségért. 

Nem tudom. Mármint nem rajtam múlna a dolog. Sokkal inkább az emberektől függ, mint tőlem. 

A Texasra februárban lesújtó ítéletidő miatt milliók maradtak áram, fűtés és ivóvíz nélkül, Washington rendkívüli állapotot rendelt el. A katasztrofális helyzetet minden bizonnyal emlegetni fogják még a texasiak, és meglehet, Greg Abbott jelenlegi kormányzó népszerűségének kárára. Ki tudja, így még a jövő évi választáson az Oscar-díjas színész jó eséllyel is indulhatna. Már ha végül elhatározza magát.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a színész szívesen kipróbálja magát az élet különböző területein. A sztár tavaly, az 50. születésnapján íróként is kipróbálta magát, megjelent ugyanis Zöldlámpa című könyve, amely memoár és motivációs könyv egyben.

Rovatok