Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter szakadó hóban kívánt jó pihenést Tbilisziből

2021. március 12., péntek 06:56

Ez már az ötödik nap a héten, legalábbis itt, otthon még nem – írja Szijjártó Péter, aki Tbilisziből posztolt csütörtök éjjel.

Ez a negyedik ország, ahol járunk a héten. Most jöttünk meg Izraelből Georgiába. Ugye voltunk már a héten Japánban és Azerbajdzsánban is. Holnap a miniszterelnökkel, a külügyminiszterrel és a gazdasági miniszterrel tárgyalunk, valamint számos georgiai vállalat vezetőjével a gazdasági együttműködés további fokozásáról. Mindenkinek otthon jó pihenést kívánok

– üzente a külügyminiszter Grúzia fővárosából.

Mint megírtuk, Szijjártó Péter hétfőn Tokióban tárgyalt Kótaró Nogami japán agrárminiszterrel és több vállalat vezetőjével. A külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon már több mint 180 japán vállalat működik, összességében 34 ezer magyar embernek adnak munkát, és a nyolcadik legnagyobb beruházói közösséget alkotják Magyarországon.

Tegnap még Izraelben tárgyalt, és bejelentette, hogy a két ország közösen gyárt majd koronavírusteszteket. Beszélt arról, hogy szerinte az országban várhatóan új mutációi fognak megjelenni a koronavírusnak, és nem világos, hogy a védőoltások mennyi ideig adnak immunitást, ezért a jövőben is biztosan szükség lesz nagy mennyiségben jó minőségű tesztekre.

Szijjártó Péter még múlt héten Rigában, a lettországi LTV kérdésére válaszolva adott hírt arról, hogy várhatóan pénteken, azaz ma oltják be. A tárcavezető akkor kifejtette: minden olyan vakcinát elfogad, amelyet magyar szakértők engedélyeztek, de leginkább azt szeretné, ha az orosz Szputnyik V-vel oltanák be.

Rovatok