Index Vakbarát Hírportál

Oltásért tüntetnének a nyolcvanasok Milánóban

2021. március 18., csütörtök 20:36

Hiába számít kiemelt fertőzöttségi gócpontnak, az észak-olasz Lombardia tartományban a nyolcvan év felettiek több mint hatvan százalékát még nem oltották be, ezért tiltakozásba kezdtek – nyilatkozta az egyik érintett, a nyolcvannyolc éves Valentino Infante az MTI-nek csütörtökön.

A nyugdíjas mérnök elmondta, február 15-ig kellett regisztrálni Milánóban, és a tartomány más városaiban élő nyolcvan év felettieknek. Interneten, telefonon vagy a házi orvosokon keresztül tudtak jelentkezni oltásra.

Az elsők között jelentkeztem összes hasonló korú rokonommal, ismerősömmel együtt, de eddig egyikünket se hívták vissza, még csak visszajelzést se kaptunk

– számolt be Valentino Infante. Hozzátette, csütörtökön is hívta a tartományi információs szolgálatot, ahol csak annyit mondtak neki, hogy nem működik jól a regisztrációs rendszer, és egyelőre senkinek nem adnak még oltási időpontot.

Mint Valentino elmondta, az idős férfiak és nők a négy napja tartó zárlat miatt nem tudtak utcára vonulni tüntetni, a régió hivatali telefonszámait bombázták hívásokkal, üzenetekkel tiltakoztak és ahogy lehet, más akciókkal is felhívják a figyelmet az oltáshiányra. A tartomány az idős lakosság tiltakozására reagálva bejelentette, hogy az első adag oltást talán a húsvéti ünnepek után tudják nekik beadni.

Rovatok