Index Vakbarát Hírportál

Putyin tárgyalna Bidennel

2021. március 18., csütörtök 18:16 | aznap frissítve

„Gyakorlatilag élő” online tárgyalást javasolt amerikai hivatali partnerének Vlagyimir Putyin orosz elnök – számolt be az MTI.

Putyin a Rosszija 24 televíziónak nyilatkozva közölte, hogy utasítást adott egy pénteken vagy hétfőn megtartandó „egyenes és nyílt” eszmecsere megszervezésére. Mint mondta, az elmúlt alkalommal Joe Biden kezdeményezett vele kapcsolatfelvételt. Az orosz elnök azt hangoztatta, hogy fenn kell tartani a kapcsolatokat Oroszország és az Egyesült Államok között.

A napokban Joe Biden amerikai elnök az ABC News televíziócsatorna riporterének arra a kérdésére, hogy gyilkosnak gondolja-e Vlagyimir Putyin orosz elnököt, úgy felelt: „Aham, igen, annak gondolom.” Vlagyimir Putyin erre reagálva olyan arckifejezéssel, mint amikor higgadtan melegebb éghajlatra küldünk valakit, azt üzente Bidennek: „Legyen egészséges! Jó egészséget kívánok neki. Ezt irónia és vicc nélkül mondom.”

Joe Biden amerikai elnök nem bánta meg, hogy gyilkosnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz államfőt egy televíziós interjúban – mondta Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője csütörtökön, egy kérdésre válaszolva. A z incidens miatt szerdán hazahívták konzultációra Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövetet.

Rovatok