Index Vakbarát Hírportál

Több a fertőzött, mégis nyitnak az amerikai államok

2021. március 27., szombat 11:19

Néhány hetes stagnálás után az Egyesült Államokban újra nő a fertőzöttek száma, ami egyértelmű figyelmeztetés, hogy újabb „elkerülhető” hullám következik – idézi a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) vezetőjét az NBC.

Az emelkedés egy kritikus időpontban érkezik, amikor az amerikaiak kimerültek, és elkeseredetten vissza akarnak térni régi életükhöz, azonban valószínűleg minden korábbinál felkészültebbek a hullám visszafordítására a felhalmozott vakcinakészleteknek köszönhetően.

Rochelle Walensky, a CDC igazgatója azt nyilatkozta, hogy az elmúlt hét napban átlagosan ötvenhétezer esetet regisztráltak, ami hétszázalékos növekedést jelent az előző héthez képest.

Elmondta:

a korábbi hullámokból tudjuk, hogy ha nem vesszük most kézbe az ügyeket, valós esély van arra, hogy a számok ismét emelkedésnek indulnak.

Hozzátette, hogy továbbra is „mélységesen aggódik” a tendenciák miatt.

Hangsúlyozta, hogy csapata ellenzi az egyes államoknak azokat a döntéseit, hogy visszafogják a járványügyi intézkedéseket, mint például a maszkviselési követelményeket és a vendéglátóhelyek látogatásának korlátozását.

Rovatok