Index Vakbarát Hírportál

Húsvéti zárlatot rendeltek el Szlovéniában

2021. március 28., vasárnap 19:15

A szlovén kormány elrendelte az országos zárlatot a húsvéti időszakra, miután a koronavírus-járvánnyal foglalkozó szakcsoport erre tett javaslatot vasárnap.

A szlovén államfő vasárnap délelőttre hívta össze a politikai pártok vezetőit, a kormány és a szakcsoport tagjait, hogy megvitassák, milyen intézkedéseket hozzon Ljubljana az április 1. és április 11. közötti időszakra. A kormányfő délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az ajánlásokat elfogadva döntöttek az egész országra vonatkozó zárlatról – írja az MTI. 

A leállás rövid lesz, április 12-én ismét felülbírálják az intézkedéseket, és döntenek meghosszabbításukról vagy enyhítésükről

− emelte ki a kormányfő, aki a helyzetet úgy jellemezte, hogy „versenyt futnak az idővel”. Jelezte továbbá, hogy a közigazgatás távmunkára áll át, és felszólította a vállalkozókat, hogy tegyenek ugyanígy. Hozzátették: a nyugat-balkáni járványhelyzetet miatt újabb szigorításokat vezetnek be a határokon. Részleteket még nem közöltek, ezekről még egyeztetnek.

Rovatok