Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, kit akarnak a britek királyuknak

2021. április 7., szerda 16:56

Erzsébet királynő nemsokára 95 éves lesz, és 69 év után hamarosan átruházza kötelességeit az őt követő Károly hercegre. A trónörökös ugyanis ő, és hosszú hosszú évek óta várja már, hogy korona kerülhessen a fejére. Egy felmérés szerint a britek mégis azt akarják, hogy álljon félre, és engedje át Vilmos hercegnek a királyi címet.

A Pollsters Deltapoll közvélemény-kutató cég szerint legalábbis így van. A Mirror által közölt eredmények szerint 1590 britet kérdeztek meg, a felnőttek 47 százaléka pedig Vilmos herceget látná szívesen a trónon. A 18 és 24 év közötti fiatalok Harry herceget szeretnék uralkodójuknak, azonban a többség egyetért abban, hogy ő és Meghan Markle a felelősek azért, hogy a királyi család megítélése sokat romlott az utóbbi időben.

A megkérdezettek közel fele egyébként úgy véli, hogy II. Erzsébetnek élete végéig uralkodnia kellene, nincs szükség arra, hogy idő előtt átadja a trónt.

A felmérés egyébként valószínűleg csupán kíváncsiságból készült, Károly herceg ugyanis emiatt biztosan nem fog visszalépni az uralkodástól, ha a királynő végre úgy dönt, átadja neki a koronáját.

Rovatok