Index Vakbarát Hírportál

Hazatért Harry herceg nagyapja temetésére

2021. április 12., hétfő 07:07

Nagyapja, Fülöp herceg temetése miatt vasárnap délután visszatért Angliába Harry herceg az Egyesült Államokból – adta hírül a The Sun. A lap úgy értesült, hogy a herceg kora délután érkezett meg a London-Heathrow-i repülőtérre a British Airways egyik járatával. A reptérről biztonsági kísérettel, egy fekete Range Roverben távozott. 

A herceget felmentették azok alól a korlátozások alól, amelyek más esetben az Egyesült Királyságba utazókat érintenék, vagyis a 10 napos kötelező karanténhotel alól. Mindemellett a temetésig hátralévő öt napot így is izolációban tölti majd, illetve vélhetően teszteltetni is fogja magát. 

Felesége, Meghan hercegné mindeközben várandóssága miatt az Egyesült Államokban maradt.

Harry herceg hazatérését azért kíséri kiemelt figyelem, mert a herceg 2020 márciusa óta – amikor Kaliforniába költöztek házastársával – nem járt az Egyesült Királyságban. Ezenfelül sokak szerint Fülöp herceg halála hozzájárulhat ahhoz is, hogy enyhüljön a közte és a királyi család közt lévő feszültség.

Fülöp herceg temetését április 17-én rendezik szűk körben, 30 fő részvételével, és már azt is lehet tudni, hogy miként fog zajlani a gyászszertartás. 

Rovatok