Index Vakbarát Hírportál

A mesés Gates-vagyon miatt aggódik Kína

2021. május 5., szerda 12:58

Felrobbant az internet Bill és Melinda Gates válása nyomán Kínában, ahol a Microsoft társalapítója más nyugati vállalkozókkal ellentétben komoly népszerűségnek örvend – jelentette a CNN.

A „Bill Gates'divorce” hashtag több mint 830 millió megtekintést és 66 ezer posztot generált a Twitterhez hasonló kínai Weibo nevű közösségi platformon. Ez messze meghaladja azt a 91 millió megtekintést, amelyet Jeff Bezos és MacKenzie Scott válása váltott ki 2019-ben.

A Weibo felhasználói körében komoly aggodalmat kelt, hogyan osztja meg a pár hatalmas vagyonát, de az is, hogy a válás hogyan érinti a Microsoftot, illetve karitatív alapítványukat. Ez utóbbin keresztül a pár mostanáig mintegy 53,8 milliárd dollárt költött a globális egészségügyre, a szegénység enyhítésére és más kezdeményezésekre.

Te és Melinda hatalmas segítséget nyújtottatok az embereknek szerte a világon. Még ha nem is jártok kéz a kézben a jövőben, remélem, az alapítványotok továbbra is tudja folytatni, és még több embernek segíteni

 – írta egy Weibo-felhasználó Bill Gates válását bejelentő posztja alatt.

A Bloomberg Billionaires Index szerint Bill Gates vagyona megközelítőleg 146 milliárd dollárt tesz ki. A pár arra tett ígéretet, hogy vagyonának döntő többségét jótékony célokra fordítja.

Rovatok