Index Vakbarát Hírportál

Luxusnyaralás miatt kerülhet bajba Boris Johnson

2021. május 10., hétfő 16:44 | aznap frissítve

Vizsgálat indult Boris Johnson brit miniszterelnök ellen egy 2019 karácsonyán, a Karib-szigeteken töltött nyaralása miatt. A gyanú szerint a kormányfő a parlament magatartási kódexét sérthette meg – írja a Guardian.

Boris Johnson 2019 december 26. és 2020 január 5. közt tartózkodott Mustique szigetén egy luxusvillában, amelyről eddig úgy tudták, hogy  a Konzervatív Párt egyik legfőbb támogatójának, David Rossnak a tulajdona. 

A kormányfő mindezt korábban 15 000 font értékű „természetbeni adományként” jelölte meg Rosstól és elismerte, hogy partnerével valóban ott szálltak meg. David Ross szóvívője viszont nemrég egy ízben letagadta azt, hogy az üzletember lenne a villa tulajdonosa.

Később aztán azzal egészítette ki nyilatkozatát, hogy valóban Ross fizette a miniszterelnök és párja szállását. A nyilatkozatok miatt most viszont nyomozás indult annak érdekében, hogy megállapítsák: ki finanszírozta a miniszterelnök luxusnyaralását.

Angela Rayner, az ellenzéki Munkáspárt elnökhelyettese úgy nyilatkozott az eset kapcsán, hogy „a nyilvánosságnak joga van tudni, hogy ki fizette Boris Johnson karibi-szigeteki luxusnyaralását és a hivatalának felújítását”. Az ellenzéki politikus ezáltal arra is utalt, hogy korábban már az is kérdésessé vált: pontosan milyen forrásokból sikerült felújítani a miniszterelnök Downing Street-i rezidenciáját. 

Rovatok