Index Vakbarát Hírportál

Továbbra is tart a hajtóvadászat a vírustagadó Rambo ellen

2021. május 22., szombat 15:33

Ötödik napja tart a hajtóvadászat Belgiumban az után a szélsőséges jobboldali nézeteket valló katona után, aki több közéleti személyiséget is halálosan megfenyegetett – közölte az Euronews

A férfi hétfőn 

többek közt a legismertebb belga virológust, Marc van Ranstot is megfenyegette.  Ezután  négy rakétavetővel, egy gépfegyverrel és egy pisztollyal, valamint golyóálló mellénnyel felszerelkezve  dezertált laktanyájából. 

A tizedesi rangban szolgáló katona többéves tapasztalattal rendelkező, tapasztalt mesterlövész, aki több nemzetközi bevetésen is részt vett már. Három hónapja a belga  terrorellenes megfigyelési listán  is szerepel a neve, ennek ellenére mégis hozzá tudott férni a fegyverekhez. 

Nem kell megemelni az ország általános fenyegetettségi szintjét, de a katona búcsúlevelében írtak miatt gondoskodnunk kell az emberek biztonságáról. Pánikra nincs ok, de nagyon óvatosnak és ébernek kell lennünk

– jelentette ki Annelies Verlinden belga belügyminiszter.

A férfit a belgák a holland és a német hatóságok közreműködésével keresik, a virológust pedig, akit megfenyegetett, a történtek miatt katonai védelem alá vonták.

Rovatok