Index Vakbarát Hírportál

Nem találják a vírustagadó NATO-dezertőrt

2021. május 23., vasárnap 19:07 | aznap frissítve

Öt nap után leállították a hajtóvadászatot az ellen az egykori NATO-s mesterlövész ellen, aki felfegyverkezve azzal fenyegetőzött, hogy megöli Belgium vezető virológusát, Marc van Ranstot – jelentette Limburgból a Hír TV tudósítója. A férfi négy rakétavetővel, egy gépfegyverrel és egy pisztollyal, valamint golyóálló mellénnyel felszerelkezve dezertált laktanyájából, és feltételezések szerint már Hollandiában lehet.

A tizedesi rangban szolgáló katona többéves tapasztalattal rendelkező, tapasztalt mesterlövész, aki több nemzetközi bevetésen is részt vett már. Három hónapja a belga terrorellenes megfigyelési listán is szerepel a neve, ennek ellenére mégis hozzá tudott férni a fegyverekhez.

„Nem kell megemelni az ország általános fenyegetettségi szintjét, de a katona búcsúlevelében írtak miatt gondoskodnunk kell az emberek biztonságáról. Pánikra nincs ok, de nagyon óvatosnak és ébernek kell lennünk” – jelentette ki korábban Annelies Verlinden belga belügyminiszter.

A férfit a belgák a holland és a német hatóságok közreműködésével keresik, a virológust pedig, akit megfenyegetett, a történtek miatt katonai védelem alá vonták.

Rovatok