Index Vakbarát Hírportál

Egy kép erejéig előkerült a fogva tartott dubaji hercegnő

2021. május 23., vasárnap 06:03

Nemrég közzétettek egy képet Latifa dubaji hercegnőről, akiről február óta nem tudni semmit, és akit saját állítása szerint az apja, Dubaj uralkodója tartat fogságban.

Latifa hercegnőről legutóbb akkor lehetett hallani, amikor egy, a BBC-hez kiszivárgott felvételen azt állította, hogy túszként tartják fogva, és félti az életét.

Nemrég kép készült róla, amelyet az Instagramra mindkét, a társaságában tartózkodó nő kiposztolt. A hercegnő ismerősei a BBC-nek megerősítették, hogy a képen szereplő másik két nő valóban Latifa barátnője, illetve hogy a kép tényleg valódi lehet. 

A fotón a nők egy dubaji bevásárlóközpontban, a Mall of the Emiratesben ülnek. A kép metaadataiból sem derült ki az, hogy mikor készült, viszont a háttérben a Demon Slayer: Mugen Train című film plakátja látható, ami május 13-án debütált az Egyesült Arab Emírségekben, 

vagyis a fotó nemrég készülhetett.

Az Instagramra egyébként csütörtökön tették ki Latifa barátnői, így nincs kizárva, hogy akkor készült a fotó. 

A fotó – ha igazi – azt bizonyítja ugyan, hogy Latifa életben van, de az állapotáról és a szabadságáról nem mond el semmit

– mondta Kenneth Roth, a Human Rights Watch nevű jogvédő szervezet ügyvezető igazgatója a BBC-nek. 

Latifa hercegnő még 2018-ban próbált meg elmenekülni Dubajból apja, Mohammed bin Rashid elől. Nyolc nappal később azonban az Indiai-óceánon utolérték a kommandósok, és visszavitték Dubajba, azóta pedig keveset lehet tudni a sorsáról. 

Rovatok